Profesní kvalifikace
65-023-H Cukrář v restauračním provozu
65-008-H Složitá obsluha hostů
65-007-H Jednoduchá obsluha hostů
65-002-H Příprava pokrmů studené kuchyně
65-001-H Příprava teplých pokrmů
65-004-H Kuchař/kuchařka minutkových pokrmů
69-024-H Manikérka a nehtová designérka
69-025-H Pedikérka a nehtová designérka
29-002-H Výroba jemného pečiva
29-007-H Výroba zákusků a dortů
29-012-H Výroba restauračních moučníků
Uvedené kurzy profesní kvalifikace jsou určeny primárně pro nezaměstnané evidované na úřadech práce, zájemce o zaměstnání a pro ty, kteří se cítí ohroženi ztrátou zaměstnání.
Uchazečům o zaměstnání nebo zájemcům o zaměstnání, kteří jsou vedeni v evidenci uchazečů
o zaměstnání na Úřadu práce, může Úřad práce hradit cenu kurzu profesní kvalifikace za dobu, po kterou je uchazeč veden v jeho evidenci.
Zájemce o profesní kvalifikaci, který není veden v evidenci Úřadu práce, si náklady spojené
s realizací kurzu hradí ze svých nákladů.
Obsah učebního plánu a učebních osnov je dán hodnotícími standardy uvedenými v Národní soustavě kvalifikací, minimální hodinový rozsah kurzu se odvíjí od minimálních sazeb daných Ministerstvem školství, sportu a tělovýchovy a pohybuje se dle zvoleného oboru v rozmezí 70 – 150 hodin praktické a teoretické výuky.
Výuka probíhá na specializovaných pracovištích školy vždy pod dohledem autorizované osoby.
Po úspěšném absolvování kurzu profesní kvalifikace formou závěrečné zkoušky obdrží uchazeč Osvědčení o získání profesní kvalifikace před autorizovanou osobou a Osvědčení o účasti na akreditovaném vzdělávacím programu. Tyto dokumenty mají neomezenou platnost na celém území České republiky.
Přihláška k profesní kvalifikaci Přihláška ke zkoušce
Ceník profesní kvalifikace od 15.1.2024
Více informací: Ing. Diana Volejníčková
volejnickova@hssilherovice.cz
☎ 724783015